Maatschappelijk betrokken

Een bewust duurzame organisatie

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is bij de Nieuwe Poldercatering, de Nieuwe Polderkamer en de Nieuwe Polderkeuken sinds jaar en dag een vaste waarde. In alle facetten van onze diensten en bedrijfsvoering staat duurzaamheid in combinatie met een ambachtelijk bereidingswijze van gerechten centraal. Het is dan ook niet toevallig dat wij al langere tijd de ‘Sustainable Development Goals 2015-2030’ van de Verenigde Naties ondersteunen, dit doen wij dan ook op verschillende manieren.

De Nieuwe Poldercatering werkt vanuit een energiezuinig bedrijfspand en al onze medewerkers gebruiken duurzame bedrijfskleding. Onze keuken is uiteraard zoveel mogelijk seizoens- en streekgebonden en dus vindt u bij ons alleen lokaal geproduceerde groente. Die bewust duurzame bedrijfsvoering is bijvoorbeeld ook in onze logistiek doorgevoerd; wij scheiden ons afval en doen aan restverwerking, kopen zoveel mogelijk biologisch, streekgebonden en lokaal in. Om voedselverspilling tegen te gaan kunt u er voor kiezen om gerechten die deels over zijn gebleven mee te nemen in een speciale foodiebag zodat we voedselverspilling tegen gaan.

Bij de Nieuwe Poldercatering maakt u gebruik van Fair Trade producten. Binnen ons ruime cateringassortiment kunt u ook kiezen voor vegetarische en veganistische menu´s. Zo creëren wij een gevarieerd aanbod dat voor iedereen aantrekkelijk is en ook nog eens goed is voor het milieu. Onze catering en ons duurzame concept voor bedrijfskantines past dan ook bij iedere organisatie die samen met ons wilt werken aan een betere wereld.

Gecertificeerde bedrijfsvoering

De Nieuwe Poldercatering, de Nieuwe Polderkamer en de Nieuwe Polderkeuken gaan steeds verder met het verfijnen van onze doelstellingen voor een duurzame bedrijfsvoering, we lopen hier graag op vooruit. Dit zal nog voor het eind van 2023 resulteren in het behalen van het Green Key keurmerk. Het Green Key keurmerk wordt beheerd door de ‘Foundation for Environmental Education’ in Denemarken en wordt in Nederland uitgevoerd door de Stichting KMVK (Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit). Het keurmerk is indirect gekoppeld aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

Wij zijn al sinds het begin aangesloten bij ‘Dutch Cuisine’. De aangesloten leden van Dutch Cuisine hanteren vijf principes die gestoeld zijn op de Nederlandse culinaire identiteit. Principes die duurzaam zijn voor mens, dier en milieu en leidend zijn voor ons dagelijks handelen. Wij zijn ook aangesloten bij ‘Euro Toques International’, een organisatie die onder meer het ‘Farm 2 Fork’ principe uitdraagt en stimuleert. Wij streven zoveel mogelijk naar de ambachtelijke verwerking van streek- en seizoensgebonden producten. Het logische gevolg hiervan is dat we met lokaal erkende en gecertificeerde telers werken en dat onze groente wordt gekweekt zonder bestrijdingsmiddelen. Wij bereiden dan ook alles zelf, zonder kunstmatige toevoegingen zodat u er vanuit kunt gaan dat de producten vers en gezond zijn.

Onze duurzame keuken, goed voor onze gasten en onze planeet!

Onze duurzaamheidsdoelstellingen gaan harmonieus samen met onze ambachtelijke keuken, onze visie op eten en wat eten eigenlijk moet zijn. Kort samengevat, wij denken dat lekker en gezond eten vooral het resultaat is van een duurzame bedrijfsvoering waar goed gelet wordt op de herkomst, de samenstelling en de bereidingswijze. Daarnaast letten we  ook goed op elke doelgroep want iedere bedrijf en branche is anders. Hoewel wij al langere tijd praktisch bezig zijn met gezonde en duurzame producten, zetten we met trots een extra stap op weg naar een volledig duurzame bedrijfsvoering. Wij verlenen onze kwaliteitsservice aan steeds meer organisaties en bedrijfskantines die van een bewust duurzame catering gebruik willen maken. Uiteraard vindt u onze bewuste duurzame catering terug in alle events.